Het zumpke, kom als gast, vertrek als vriend Alle wiskeysoorten die 't Zumpke je aanbied Alle biersoorten die 't Zumpke je aanbied Feesten, partijen en vergaderingen
Ga terug <<

Glenmorangie extremely rare 18

Geur: Doet denken aan een oogstfestival in de herfst waarbij een overvloedige rijkdom aan geuren de neus prikkelen. De rijke tonen van rozijnen en noten gaan over in de krokante zoetheid van crème brulée met zachte, romige vanille.  De levendige geur van sinaasappel en limoen wordt gevolgd door walnoot, honing en kleverige zongerijpte dadels. Sprankelende florale geuren balanceren de zoetheid met groene, bijna kruidige geuren van geranium, jasmijn en het scherpe van narcis.

Met water komt de 18 Years Old helemaal open met de rijke geuren van eikenhout die langzaam overgaan in zachte vanille. Hier uit  zich Glenmorangies kenmerkende complexe fruitige karakter met abrikoos en dadels gemengd met hazelnoot.

 

Smaak: Glenmorangie 18 Years Old glijdt als zijde over de tong met een vol en rond aroma dat begint met grapefruit en sinaasappel. Het palet wordt dan in de ban gehouden door een samensmelting van honing, romige malt en aromatische bloemen die uitvloeien in de warme, stroperige notigheid van hazelnoten en walnoten, invloed van de Oloroso  sherryvaten. Proef de rijke smaak van dadels en vijgen en een onverwachte vleug houtrook.

 

Finish: Lang en aantrekkelijk met de subtiele zoetheid van gedroogd fruit en de notige droogheid van sherry.